Jarin Jorinat

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalitoimi

Pariskunnan lääkekannabista varten saatu tuki peruttiin

 

Olipa surullista luettavaa. Kyllä Espoossa pitäisi olla inhimillisempää palvelua ja huomioon ottamista. 

Tästä voisi kysyä kuntavaaliehdokkailta mielipiteitä.

 

"Espoolainen pariskunta eli pitkään kipuhelvetissä. Tilanne helpottui, kun yksityinen lääkäri määräsi heille lääkekannabista. Pienituloinen perhe ei kuitenkaan kykene maksamaan lääkkeestä."

Taisteluni

Oli marraskuun alku 2015 kun sain lopulta päätettyä, että talouteni ei kestä yrittäjänä olemista. Firmallamme ei ollut töitä tarpeeksi, että kaksi yrittäjää olisivat molemmaat saaneet elantonsa joten päädyimme ratkaisuun, jossa alalla kokeneempi jatkaa yksin ja minä siirryn syrjään.

Syrjään siirtyminen kuulostaa helpolta, mutta totuus on toisenlainen. Aloitin lähtemällä siirtymäkaudeksi yrittäjästä täysipäiväiseksi työttömäksi ryhtymällä sosiaalitoimen asiakkaaksi, sillä jostainhan se raha elämiseen oli saatava.

Sote-sopu vai hengähdystauko?

Hallitus on hehkuttanut viikonloppununa syntynyttä "sote-sopua". Nyt kun sopua on hiukan hallituksen toimesta avattu, näyttää siltä, ettei kukaan tiedä, mistä on sovittu? Sopimuksen mukaan itsehallintoalueita tulee 18 ja sote-alueita 15. Sitä, miten tämä asia hallinnoidaan, on täysin auki. Päivystäviä täydenpalvelun sairaaloita tulee 12. Sen seurauksena keskussairaalat käyvät nyt taistoa siitä, mitkä nämä sairaalat ovat, ja mistä sairaaloista tulee suppeamman palvelun päivystäviä sairaaloita.

Maahanmuuttajista ja merkkivaatteista

Toimittajaksi ja liikemieheksi itseään tituleeraava Sami Kuusela kirjoitti Suomen Kuvalehteen maahanmuuttajien merkkivaatteista. Hän oli närkästynyt hollolalaisen kansanedustajan Jari Ronkaisen (ps.) avautumisesta Etelä-Suomen Sanomissa.

Perheiden piina

Suomalainen yhteiskunta on vuosikymmeniä ollut lipunkantaja maailmalla ihmisten hyvinvoinnin turvaamisessa sosiaaliekonomisesta asemasta riippumatta. Valtion taloudellisen huolen nostaessa yhtäkkiä päätään 90-luvun laman aikaan, taloudellinen huoli ylitti arvoistamme kiinni pitämisen. Nykyinen taloustilanne ei ole juuri asiaa parantanut.

Lapsen turvallinen elämä

    Haluatko, että suomalaiset lapset elävät turvassa Suomessa?

    Haluatko, että ei enää ikinä tule yhtään Vilja Eerikaa?

    Haluatko, että lapset kasvavat iloisina, nuoret oppivat hyville tavoille ja heistä kasvaa yhteiskuntakelpoisia kansalaisia, jotka pyrkivät elämässä eteenpäin pystypäin?

    Haluatko, että kaikki aikuiset toimivat oikein lapsia kohtaan?

   Jos vastasit neljä kertaa kyllä, kansalaisaloite Lastensuojelulaki uusiksi on Sinulle.

Toimeentulotuki Kelaan

 Järjellisiä rakenneuudistuksia 1

Helsingissä sosiaalityöntekijöiden pitää tavata jokainen uusi toimeentulotuen hakija. Sosiaalityöntekijät pitävät tätä työaikansa väärinkäyttönä. He esittivät syksyllä 2013 sosiaali- ja terveyslautakunnalle, että etuuskäsittelijät huolehtisivat toimeentulotuesta, jotta sosiaalityöntekijät voivat käyttää työaikansa sosiaalityöhön sitä tarvitsevien asiakkaiden kanssa.

Välipäiväalen ykköshitti - ihmiselämän painoarvo

 

 

Muutama viikko sitten eräs mies - sanotaan häntä vaikka Jarnoksi - pyrki psykiatriseen sairaalaan. Häntä niin sanotusti ei otettu sisään. Ei ole paikkoja, resurssit eivät riitä.


No enääpä ei tarvitse. Jarno on kuollut oman käden kautta.

 

Hyvää joulua jälkikäteen itse kullekin taholle tältäkin taholta.

 

***

 

Kuvitellaan, että Jarno oli kuvitteellinen henkilö. Se on tämän tekstin tarkoituksen kannalta vallan yksi lysti.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä