Jarin Jorinat

Kaikki blogit puheenaiheesta Almamedia

Uuden Suomen vaalivalvojat vaalivaikuttajina ja lobbareina

Alma Talent, jonka alaisuuteen kuuluu Talouselämä, Kauppalehti ja Uusi Suomi on kertonut meille kuinka se on perustanut Vaalivalvojat-nimisen konseptin kertoakseen meille vaaleihin vaikuttavista tekijöistä. Yhä enemmän nämä "vaalivalvojat" vaikuttavat olevan vaalivaikuttajia tavoittenaan jatkaa Kokoomuksen valtakautta ja asettaa kyseenalaiseksi vastustajat kuten SDP ja Rinne sekä Vihreät ja Haavisto - myös PS on tähtäimessä.

Jos katsoo tänne poimittuja päätoimittajan näkökulmia ja uutisia, niin tässä ei ole oikeastaan mitään epäselvää.

Uusi Suomi vaikuttaa: Teollisuusliiton tiedotteen virheellinen uutisointi

Uusi Suomi uutisoi toissapäivänä seuraavasti: Ay-liikkeessä kovaa lakkopeliä: Rikkuri joutuu selittämään työntekoaan – kuuluu Teollisuusliittoon tai ei. Itse tekstissä kerrotaan: "Jos Teollisuusliiton sopimusaloilla työskentelevä tekee perjantaina töitä, vaatii työpaikan ammattiosasto häneltä selityksiä, vaikka henkilö ei kuuluisi Teollisuusliittoon."

Miten Uuden Suomen toimitus on päätynyt tähän väittämään?

Kuntavaalien äänestysaktiivisuus kasvussa?

Almamedian teettämässä tänään julkaistussa kuntavaalikyselyssä selvitettiin myös äänestäjien aktiivisuutta äänestämiseen. 60% kyselyyn osallituneista ilmoitti äänestävänsä varmasti ja 26% melko varmasti. Eli yhteensä 86%.

Vuonna 2012 kuntavaaleissa äänestysprosentti oli 58,3. Eli kyselyn mukaan aktiivisuus kuntavaaleissa olisi rajussa kasvussa. Jos näin on, olisi se hyvä asia. Mutta onko se äänestysaktiivisuus sittenkään nousussa?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612282200046494_uu.shtml

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä