Jarin Jorinat

Realistisia, hyviä - ja vähän huonompiakin - hallitusvaihtoehtoja

Enemmistöhallitusvaihtoehtoja on useita, ja parhaat niistä ovat mielestäni seuraavat:

1. SDP+Kokoomus+Keskusta eli Kolmen Suuren hallitus, vaikkkeikaan kolmen suurimman. Perussuomalaiset ja SDP kun eivät Rinteen mielestä sovi samaan hallitukseen. Pääministerinä olisi Rinne ja valtiovarainministerinä Orpo - eli toisilleen lähes vastakkaisen talouspolitiikan edustajat, jolloin myös hallituksen uskottavuudesta voisi tulla ongelma.

2. SDP+Keskusta+Vasemmistoliitto+Vihreät+RKP eli Kansanrintamahallitus. Realistisempi kuin Kolmen Suuren hallitus, mutta lähteekö Keskusta tähän? Rinne olisi pääministerinä ja Keskustan uusi pj. valtiovarainministerinä.

3. Kokoomus+Keskusta+Perussuomalaiset+RKP+KD eli Porvarihallitus. Ongelmana PS:n ja RKP:n keskinäinen allergisuus. Pääministeriksi nousisi Orpo ja valtiovarainministeriksi Halla-aho.

4. Kokoomus+Keskusta+Vihreät+RKP eli Viherporvarihallitus. Ongelmana kahden suurimman puolueen samanaikainen poissaolo hallituksesta. Pääministerinä Orpo, valtiovarainministerinä Keskustan edustaja.

Kaikki muut vaihtoehdot ovat - eri syistä - yllä mainittuja huonompia. Kaikkein huonoin enemmistöhallituksen pohja olisi mielestäni SDP+Kokoomus+Vihreät+RKP eli Cityhallitus, koska siinä suuri pääosa Suomea jäisi kokonaan ilman edustusta hallituksessa. Ongelmana olisi myös sama kuin vaihtoehdossa 1 eli SDP:n ja Kokoomuksen lähes vastakkaiset talouspoliittiset näkemykset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toivottavasti kansanrintamaa pukkaa, keskustastahan tuo pitkälti on kiinni, lähteekö tappion jälkeen hallitukseen.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kyllähän hirvityshallitus olisi SDP, keskusta, Vasemmistoliitto, vihreät ja RKP. Heikko keskusta ei kykene pitämään kurissa demareiden ja vasemmistoliiton himoverotusta. Vihreät vassareiden kanssa tekevät Suomesta Euroopan luonnonsuojelualueen, ja RKP ulosmittaa jokaisessa hallituksen esityksessä enemmän ja enemmän etuisuuksia Suomen ruotsinkieliselle vähemmistölle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos pelko on noin kova, kannattaa ottaa burana. :)

Neljässä vuodessa ei ikinä muuteta maata niin paljon, että jotain mullistavaa tapahtuisi.

Sipiläkin koetti tappaa köyhät ja työttömät, mutta ei ehtinyt.

Sotenkin säästöt pitivät olla yli 3 miljardia, missähän ne säästöt nyt on?

Pelko pois.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset