Jarin Jorinat

Pääministeri Halla-aho

Ei. Ei se vielä näissä vaaleissa tapahdu - mutta ehkä jo seuraavissa, jollei tahti muutu. Perussuomalaisten nousu on ollut jo pitkään aavisteltavissa, koska kaikki sataa nyt heidän laariinsa: muiden puolueiden ylimielisyys, median asenteellisuus, ilmastokeskustelu, Oulun tapahtumat jne.

Kun puoluejohtaja toisensa jälkeen on ilmoittanut, että heidän on "vaikea kuvitella" perussuomalaisia samaan hallitukseen itsensä kanssa, perussuomalaisten potentiaaliset kannattajat ovat kokeneet joutuneensa syrjityiksi: emme kelpaa. Kun valtamedia on jo vuosia ajanut selkeää agendaansa niin Eurooppa- kuin maahanmuuttopolitiikassakin, näissä asioissa epäröivällä kannalla olleet ovat kääntymässä tuota median tympeää pakkosyöttöä vastaan.

Kun suomalainen ilmastokeskustelu on keskittynyt vihjailemaan, että maapallon ilmasto-ongelmia pitää vastustaa lähinnä tehtaita sulkemalla, tehdastyöläiset ovat kavahtaneet.  Kun osa Oulun kuvottavista tapauksista paljastui julkisuudelle vasta vahingossa ja pitkällä viiveellä, ihmisten luoittamus vapaaseen tiedonvälitykseen heikkeni.

Ne ihmiset, joita on potkittu päähän peruskouluajoista lähtien, ovat nyt liikkeellä. Koulussa kimpussa olivat opettajat ja muut besserwisserit, ja sitten alistajiksi tulivat työnantajat ja ay-liike. Lisäksi kaikenlaiset valistajat ilmoittivat, että syöt väärin, luet liian vähän tai vääriä kirjoja, kuuntelet vääränlaista musiikkia ja mielipiteesi ovat muutoinkin kelvottomia.

Jatkuvan väärässäolon tuntemukset niskassaan oleva väki puristi nyrkin taskuunsa: uurnilla tavataan, se sanoi. Näytetään närhen munat niille kaikkitietäville paremmille ihmisille. Äänestyskopissa minua ei kukaan paimenna; siellä en ole ymmärtämätön, jos en niele kaikkea propagandaa, siellä en ole rasisti, jos vastustan maahanmuuton haitallisia puolia, siellä en ole ilmaston pilaaja, vaikken sellutehtaita vastustakaan, siellä en ole impivaaralainen, vaikken kaikkia EU-kotkotuksia kannatakaan.

Ei siis ole mikään ihme, että ihmiset, joiden älykkyyttä, omanarvontuntoa ja ajattelua kaikenlaiset  nenännyrpistäjät ovat aina mollanneet, kääntyvät noita mollaajia vastaan. Ja kun tuohon aliarviointiin ovat osallistuneet kaikki vanhat puolueet, reaktio on selvä. Ylenkatsotun mutta silti arvokkuutensa säilyttäneen kansanosan näkökulmasta paras tapa pyllistää noille vanhoille puolueille on äänestää niiden yhteistä vihollista, kaikkien muiden hyljeksimiä perussuomalaisia. Niin makaa kuin petaa, valitettavasti.       

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nettitrollista hillotolpalle - Halla-aho toteuttaa syrjäytyneiden miesten suomalaista unelmaa.

Ari Ojala

Eikö se ole kaikkien poliitikkojen tavoite, päästä "hillotolpalle"?

Nyt vaan mitataan, kenen sanoma kerää eniten äänestäjiä.

Itse olen aikaisemmin äänestänyt Kokoomusta, nyt solidaarisuusvero kerätään ja jaetaan discorahoina maailman matkaajille tai kehitysapuna diktaattorien uusiin panssarimersuihin. Toivon, että tulevaisuudessa, se vero ohjataan tämän maan vähävaraisille.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Sitä saat odottaa, jos persuihin toivosi asetat.
H-a &H ohjaavat Suomen vähävaraiset korkeintaan yömajaan ja risusavottaan.

Ari Ojala Vastaus kommenttiin #10

En todellakaan aseta toivoani minkään puolueen varaan. H-a on vaan vähiten huono mahdollisista vaihtoehdoista, olen kuunnellut kaikkia.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Haluaisin olla näkemässä, mitä Halla- ahon pään sisällä tapahtuu, kun nämä miehet näkevät, mitä Halla- aho pääministerinä heille tekee. Mitä ottaa ja mitä antaa.
Sitä, mitä he tekevät Halla- aholle, en uskalla edes kuvitella.

Palstat ovat nyt jo täynnä pakolaistenampumismielikuvia ja suvakkienraiskausmielikuvia.
Kun tämä mentaliteetti ottaa " petturijohtajan " käsittelyynsä, jälki on taatusti rumaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olisi sitten ekaa kertaa pääministerinä henkilö, jolla ei ole aavistustakaan oikeista politiikan asioista. Aivan kaikkia päätettäviä asioita ei voi johtaa maahanmuuton ja islamin vastustamisesta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Vastustaahan hän innokkaasti myös feminismiä ja ilmastonmuutoksen vastustamista - mutta ennen kaikkea hyvinvointivaltiota!
Eikö tämä muka suomalaiselle työmiehelle riitä ?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ei. Ei se vielä näissä vaaleissa tapahdu - mutta ehkä jo seuraavissa, jollei tahti muutu.
"

Tuo on totta.
Pari ensimmäistä kommentoijaa (Börje, Snellman) edustavat niitä, jotka ovat menosta lähes eniten pihalla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä minä ainakin näen niin, että muiden puolueiden väärä politiikka antaa meille kannatuksesta vähintääkin puolet. Jos vaikka kolme-neljä muuta suurinta puoluetta korjaisi virhesuuntiaan, niin kaikki olisi paremmin maassa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Etnonationalismia hurrataan taas Euroopassa pelastajana ja Messiaana.

Lukekaa oheisesta pitkästä kirjoituksesta kaksi ensimmäistä lukua (I.
FORMER YUGOSLAVIA sekä II. BLOOD OF OUR BLOOD), niin muistatte mitä vasta neljännesvuosisata sitten etnonationalismilla saatiin aikaan.

Näin nopeasti Eurooppa on jo ehtinyt unohtamaan....

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2019/...

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Jugoslavia oli ylhäältä ohjattu monikulttuuristinen (avant la lettre) kokeilu, jossa toisiaan vanhastaan vihanneita tai ainakin vierastaneita kansoja (eli etnoksia) pakotettiin elämään yhdessä vastoin kansojen itsensä tahtoa. Monikultturistinen utopia toimi niin kauan kuin maan komento oli enemmän tai vähemmän autoritaarista. Heti kun Itä-Euroopan mullistukset ulottuivat Jugoslaviaan ja Länsi-Balkanin kansat saivat päättää itse kenen kanssa haluavat elää ja kenen kanssa eivät, koko homma hajosi ja verisesti hajosikin. Semmoista se on, pakotettu monikulttuurisuus. Kumma että jotkut sitä meillekin halajavat.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No se on kuules just, kuten kirjoitat...

Tommi Mäkinen

Pääministeri Mestari

Sehän kuulostaisi mageelta! :D

Tai ehkä vähän turhan erikoiselta?

M
E
S
T
A
R
I

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

En itse todellakaan usko Halla-ahon pääministeriyteen tässä kohtaa ja ehkä muutenkin kyllä hieman eri mieltä blogistin kanssa. Uskoisin että moni äänestää PS-puoluetta ihan ohjelmansa vuoksi, ei niinkään siksi että olisi koulussa kiusattu. Vaalitenttejä kun katselee, niin kyllä siellä Halla-ahon asiapitoinen argumetointi nousee esiin. Se se sitten toki rassaa tämän palstan "suviksia".

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Harva meistä taviksista lukee mitään puolueohjelmia. Moni äänestää fiiliksen pohjalta, ja tuohon tunteeseen sisältyy paljon asioita. Jokainen on voinut havaita yhteiskunnassa tiettyä jakauatumista parempiosaisiin, joita myös media kuuntelee ja myötäilee sekä toisaalta syrjäytettyihin, joita media vähättelee ja jopa pilkkaa. Kun nämä ihmiset lähtevät äänestämään, vanhat puolueet saavat kyytiä ja persujen kaltaiset puolueet kannatusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset