Jarin Jorinat

Annika Saarikolla on ihailtavan pitkä pinna

Peruspalveluministeri Annika Saarikkoa on pakko ihailla. Tunnista ja päivästä toiseen kaikenlaiset suunpieksäjät esittävät toinen toistaan asiattomampia puheenvuoroja sotesta, mutta AS ei suutu, ei menetä hermojaan eikä ryhdy ilkeilemään samoilla alhaisilla tavoilla takaisin.

Kun kiurut, alankokahliluodot ja muut vastaavat pyrkivät horjuttamaan ministeriä, tämä nouseekin aina asiaosaamisellaan heidän ylitseen - ja samalla usein sekoittaa noiden vastustajiensa pasmat. Naurettaviksi joutuessaan he sitten vain pahentavat tilannettaan - mutta siitäkään ei AS näytä nauttivan. Pikemminkin hän vaikuttaa joskus pyrkivän ymmärtämään vastustajiaan liiankin armeliaasti. 

Keskustan kannatus on - paljolti kai Juha Sipilän takia - aallonpohjassa. Tilanne olisi melko varmasti toinen, jos Sipilä olisi lähellekään yhtä empaattisen ja osaavan tuntuinen kuin on Annika Saarikko. AS:n pesti peruspalveluministerinä on osoittanut hänellä olevan ominaisuuksia, joilla voisi olla käyttöä niin keskustassa kuin valtakunnallisestikin.

Annika Saarikosta on siis kasvanut varteenotettava tekijä, jolla on nyt nostetta jopa yli puoluerajojen. Vaviskaa siis sipilät, kaikkoset ja kulmunit...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Saarikko on hyvä alainen, joka puhu sitä mitä käsketään ja mitä käskijä itse ie ilkeä tulla puhumaan. Tällainen ja hyvin negatiivinen käsitys minulle on Saarikosta muodostunut.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Lienee näitä Siikalan "saarikoita" paljon jokaisessa puolueessa. Itselläni on Saarikosta parempi kuva, etten sanoisi parhaasta päästä keskustalaisia.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Kieltämättä - täytyy antaa tunnustus ministeri Saarikolle tässä tapauksessa tehtävään joka on enemmän kuin haasteellinen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #5

Kun on saanut mediakoulutuksen, kuten Saarikko, niin osaa synnyttää mielikuvia.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kyseenalaistan käsityksesi Saarikon suhteen. Saarikko on jämäkkä ja asiansa osaava.
Ei takeltele eikä änkytä tiukissakaan paikoissa.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Saarikko on tyypillinen poliitikko, jonka suu käy kuin papupata, mutta mitään todellista asiaa tästä puhetulvasta on mahdotonta löytää. Hän on elävä todiste vanhalle vitsille eli poliitikon tietää valehtelevan, kun näkee hänen huulensa liikkuvan.

Samuli Karjalainen

Kysehän on valitettavasti kulttuurista. Kepukin uskoo Kekkoslovakian myytteihin. Vanhukset kuolivat sodan aikana nurkkaan, koska heistä ei ollut mitään hyötyä kenellekään. Vanhukset survottiin mielisairaiden kanssa vaivaistaloihin ja lopulta kunnalliskoteihin. Vanhus yritettiin nähdä Norjassa ihmisenä vaikeina aikoina, koska Norja ei ole yhtä materialistinen yhteiskunta kuin Suomi. Materialismihan näkyy jopa niin sanotulla Lapin alkuperäiskansalla. Lapsellisella kuvtitelmilla jostakin Saamelasta yritetään kiristää maksimaalinen taloudellinen hyöty muilta suomalaisilta, vaikka mitään vakituosta saamelaista asutusta ei ole koskaan ollut Laatokalla tai Itämerellä. Ei minä tietenkään saamelaisia ja romaneja syytä materialistisesta yhteiskunnastamme. Minusta materialistinen ihmiskäsitys tuli meille vasemmiston palvomalta Venäjältä. Saarikko ei puutu asian juureen. Pitäisi avoimesti myöntää ettei Suomi ole koskaan ollut mikään utopia vanhuksille tai yleensäkään kenellekään heikolle ja köyhälle.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Mielestäni eilisessä välikysymyksessä Saarikon pinna petti totaalisesti.
Naama punaisena falsetissa huuto oli huono veto oli sitten oikeassa eli väärässä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Todella välinpitämätön ja alansa ,perus-ja perhepalveluministerin tehtävissä täysin pihalla siitä,missä suomessa mennään.Sipilän opetuslapsi.Sam avaiv aon kyllä iltalehden entisellä duunarilla sanni g.laasosellakin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Koulutuksensa on a) poliittinen, b)kasvatustieteellinen ja C) mediakeskeinen.

Kyllä hän ikävästi on Sipilän käsikassara. Rehula oli paremmin tehtäviensä tasalla, mutta sähläsi ja sotki itsensä uuvuksiin. Pyrkii silti yhä kuvioihin. Se on tuo vallanhimo outo tauti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Saarikko muistuttaa enemmän puhuvaa päätä kuin analyyttistä, eri näkökulmilta asioita katsova älykkö.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Olen blogisti kansa yhtä mieltä että Annika Saarikolle on loistava kyky olla heti ajassa ja omaksua hetkessä kysyjän aatokset ja vastata edelleen ymmärrettävästi.
Ne jotka nyt tässä blogissa moittivat Annikkaa eivät näe sitä hyvyyttä ja ymmärrystä mitä Annikka tuo olemuksellaan sekä osaamisellaan ulospäin, siis hävetkää äijät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset