Jarin Jorinat

Arctic Wolf - ei Fox

Puolustusministeri Jussi Niinistön junaileman kansainvälisen sotaharjoituksen alustavasta nimestä Arctic Fox noussut poru on ymmärrettävä - vaikkakaan ei ihan niin iso asia kuin poliittinen oppositiomme nyt vaahtoaa. Natsi-Saksasta ja Lapin sodasta muistuttava Arctic Fox kannattaa kuitenkin vaihtaa, ja yksi luonteva vaihtoehto on tällöin Arctic Wolf.

Mitä nopeammin Jussi Niinistö tuosta Foxista luopuu, sitä vähemmän asiasta tulee porua, mutta jos hän pitää jääräpäisesti siitä kiinni, asia leviää ja paisuu kohtuuttomuuksiin. Jo nyt mukaan on vedetty myös tasavallan presidentti, ja oppostio odottaa nyt vesi kielellä Niinistöjen kettusotaa moisesta asiasta.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kas kun ei operaatiota nimetty Barbarossaksi.

Aika kaukaa täytyy hakea, jos kaivellaan vanhojen operaatioiden nimiä toisen maailmansodan raunioista ja itketään natsiyhteyksistä.

Onhan meillä maavoimien runkona saksalaivalmisteiset Leopard tankit. Natseilla oli Leopard tankkeja jo toisen maailmasodan aikoihin, joskin ne olivat tuolloin hieman pienikokoisempia. Natsitankkeja siis. Myös jokainen Mercedes-Benzillä ajava o ´n natsi, koska myös Hitler ajelutti itseään Mercedesillä.

Olisiko operaationimi Valkyria ollut hieman vähemmän natsistinen?

Tulis kuula ja tappais...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolustusministerimme on erikoistunut siihen että tekee kielipeleillä puolustuksesta oikeistolaisen konservatiivieliitin kotikenttää johon muita ei toivota.
Mitään takuita ei ole että sellainen edistäisi turvallisuutta tai edistäisi puolustuksemme perinteistä pääpainoitusta, päinvastoin.
Puolustusministereiltä vaaditaan myös sen tunteen välittämistä että ollaan valistuneessa demokratiassa ja sellaista puolustamassa. Niinistö sopisi viestintästrategiansa puolesta Turkkiin tai Unkariin missä sivistyneistö ja liberaali nuoriso on diktatuurin vihollinen.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Kelpaa sekin. Tuo Jääkettu olisi ihan kuvaava nimi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset