Jarin Jorinat

Jos vaalit olisivat nyt

Oulussa ja muualla tapahtuneiden seksuaalirikosten myötä tässä maassa on tullut melkoisen vaikeaksi olla maahanmuuttomyönteinen monikulttuurisuuden kannattaja. Ihmiset, jotka vielä ennen joulua kehuskelivat vapaamielisyydellään ja avarakatseisuudellaan, ovat nyt hiirenhiljaa.

Tämä on ymmärrettävää, sillä aika erikoista ja kylmää olisikin, jos ulkomaalaisten raiskaamiksi tulleiden alaikäisten kohtalot eivät laittaisi kaikkein sinisilmäisimpiäkin nyt ajattelemaan.

Ehkäpä ikävimmässä asemassa tältä osin ovat nyt koko ikänsä monikulttuurisuutta kannattaneet ja ajaneet vihreät. Näyttää siltä, että heidän ajamansa arvomaailma on osoittautumassa pelkäksi haihatteluksi. Vihreämme ovatkin nyt vähän samassa tilanteessa kuin kommunistimme 1990-luvun alussa, jolloin heidän koko siihenastinen politiikkansa koki Neuvostoliiton ja muun itäblokin romahtaessa täydellisen haaksirikon.

Vihreiden pelastuksena voisi olla toinen paljon keskustelua aiheuttanut asia eli ilmastonmuutos. Heidän kannattaisikin nyt keskittyä siihen ja tavallaan siis palata alkuperäisille juurilleen eli luonnonsuojeluteemaan. Retken yleispolitiikkaan - ja etenkin maahanmuuttopolitiikkaan - on syytä jäädä tähän, sillä tällä menollaan puolue alkaa naiviudessaan näyttää todelliselta kummajaiselta Suomen puoluekentässä.

Perussuomalaiset poliittisen janan toisessa päässä voivat puolestaan myhäillä sillä, että ovat muita paremmin nähneet, mitä on tulossa. On todella ikävää, jos puolue, jonka koko olemassaolo perustuu maahanmuuttovastaisuuteen ja ihmisten pelkojen hyödyntämiseen, osoittautuu olleen koko ajan oikeassa. Vähintään se on kuitenkin nyt pakko myöntää, ettei tuo lähtökohdiltaan varsin epämiellyttävä puolue ole ainakaan ihan väärässä ollut.  

Jos eduskuntavaalit olisivat nyt, vihreille tulisi roima tappio ja perussuomalaisille roima voitto. Onneksi vihreille ja epäonneksi perussuomalaisille vaalit ovat vasta huhtaikuussa. Ja kuten tunnettua, poliittinen muistimme on perin lyhyt...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi kuvittelet, että maahanmuuttoa kannattavien puheenvuorot olisivat vähentyneet? Voi olla, että foorumeilla, joilla surffailet, on painopiste muuttunut entistä rasistisemmaksi ja puheenvuorot äänekkäämmiksi.

Poliittinen järjestelmämme toimii. Tiistaina kokoontuvat eduskuntaryhmät päättävät yhteiskunnan toimenpiteistä, joilla ryhdytään estämään näiden tapahtumien toistuminen.

Todennäköisesti nuorille ja teini-ikäisten perheille kohdistetaan valistuskampanjoita, joissa ei eritellä nettisaalistajan tai houkuttelijan kansallisuutta, lasten kanssa seksuaalisiin tekoihin ryhtyvien rangaistuksia kiristetään ja tekoihin ryhtyneiden maastapoistamisia helpotetaan.

Toimenpiteet ovat oikeita. Perussuomalaiset todennäköisesti marssivat kokouksen alkuvaiheessa ulos, koska muut eduskuntaryhmät eivät suostu päättämään Suomen rajojen sulkemisesta. Ne kun haluavat puuttua seksuaalirikoksiin ja niiden ehkäisemiseen.

Perussuomalaisten tarkoitusperät ovat erilaisia. Perussuomalaisille nämä tapahtumat ovat "hyviä uutisia". Persujen ilakointi oli Turun tapauksen ja on tämän nyt koettavan lasten hyväksikäyttötapausten ympärillä vastenmielistä katseltavaa. Nyt ne voivat täysin rinnoin rummuttaa sanomaansa ilman pelkoa rasistiksi leimaamisesta.

Kovinta meteliä pitävät ne, jotka eivät tee mitään muuta kuin arvostelevat. Ne elävät menneisyydessä ja kaivelevat sieltä syntipukkeja. Ongelmien ratkaiseminen reaalimaailmassa ei heitä kosketa.

Mutta kuten huomaat, jos viitsit seurata, poliittisella kentällä eivät Suomen monikulttuurisuudesta puhuneet ole hiljaa. He toimivat.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kiva lukea näiden tinahattujen juttuja siitä kuka elää menneisyydessä ja kuka on ongelmien ratkoja. Onhan meillä hienot tilastot epäonnistumisista viisaiden "ongelmien ratkojien" työntuloksista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tunnettu tutkija, uskonnoton järkimies Alan Salehzadeh käytti viimeksi 5. tammikuuta ilman ironiaa otsikkoa "Monikulttuurisuus on rikkaus". Kirjoituksessa ei ole pienintäkään vikaa:

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2019/0...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mistä tämä kertoo? Sinisilmäisyyden lopun alusta. Miten paljon vielä haluatte lisää?

https://twitter.com/JukkaLiukko/status/10843920235...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Poliittinen muisti on 3 kuukautta.

Eduskuntavaalipäivä on 14.4.2019. Tänään on 14.1.2019. Laskekaa siitä!

Asia toki pysyy esillä ainakin tämän viikon. Ehkä pitempäänkin. Joten kyllä muistissa pysyy ja äänestyskopissa vaikuttaa.

Tärkeintä on kuitenkin se, että ministerit lopultakin tekevät sen, mikä tehoaa lastemme ja yhteiskunnan turvallisuuden palauttamiseen. Pikaisesti.

Vihervasemmistoon en luota lainkaan. Eivät ne maailmaa syleileviin ja Suomeen maahanmuuttajia houkutteleviin puolueohjelmiinsa muutoksia tee. Eivät ehdi eivätkä uskalla. Nopea käänne olisi liian mullistava.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka ei tarvitse linjaansa muuttaa. Oikeaa linjaa ei tarvitse muuttaa!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kankaanniemi, juurihan kirjoitit blogin, jossa kuvittelit pystyvänne hallitusyhteistyöhön vihervasemmiston kivijalan, SDP:n, kanssa. Olet oikeassa, SDP ei linjaansa vaihda. Jos olisitte, kuten villeimmissä haaveissasi näytät unelmoivan, valmiit hallitusyhteistyöhön Rinteen porukan kanssa, joutuisitte linjaanne tarkistamaan kovinkin paljon.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #8

Ei. SDP ei vaihda linjaansa, PS sen sijaan joutuu täyskäännökseen halutessaan päättämään asioista.

Et kai, Outi, oikeasti kuvittele, että katsoisin ST:n vaalikampanjavideon. Minulla on elämäkin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #12

Et siis ole kiinnostunutkaan Sanna Marinin muuttuneesta linjasta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #13

En ole kiinnostunut ST:n videosta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

Kappas, Marin osasi itse kertoa kantansa. Taisin jo sanoa, ettei SDP:n linja ole muuttunut miksikään. Kankaanniemi, Mara ja Sebi taisivat kuvitella omiaan.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269285-sdpn-sanna...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Lindtman ja Marin tulivat jo askeleen lähemmäs Perussuomaalaisia, toki vain puheissa, mutta sekin on paljon. Tämä herättää aiheellisesti pienen toivon yhteistyöstä.

Vihreät tuskin luopuvat edes lentokoneissa häiriköinnistä puolustaessaan laittomuuksia. Vasemmistoliiton aina niin aktiivinen Li on täysin hiljaa. Miksi?

Sdp:ssä pientä toivoa, Vihreissä ja Vassareissa ei.

Mutta kansa äänestää tasan 3 kk kuluttua. Viisaasti turvallisuuden puolesta!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kankaanniemi, Marin kirjoitti blogin, jossa osoittautui, että olet kuvitellut tai uskotellut itsellesi omiasi. Marin ja SDP ovat kovin kiinteästi omalla linjallaan: Ei rajojen sulkemiselle.

Kokoomus, Vihreät, Vassarit, SDP ja Keskusta haluavat ratkaista kysymyksen rikosoikeuden ja lainsäädännön kautta, ei maahanmuuttokysymyksenä. Itse pidän puolueiden linjausta oikeana: sen vaikutukset ovat paljon laajempia, koska se tehoaa samalla myös suomalaisten raiskauksiin ja hyväksikäyttötapauksiin vähentävästi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Perus"suomalaisuus" on yksinkertaisesti kansainvälistä äärioikeistolaisuutta kevään vaalien alla:

https://www.hopenothate.org.uk/2019/01/03/katie-ho...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kyllä siellä viherpunaisten feministi naisten ääripäässä on sellaisia fanaatikkoja, joilta ei sääliä heru näillä raiskatuille tytöille. Heidän mielestään vika täytyy olla suomalaisissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset