Jarin Jorinat

Pekka Haavisto viitoittaa - tulevatko muut veteraanit perässä?

Vihreät valitsivat puheenjohtajakseen vanhan sotaratsun Pekka Haaviston. Mies tunnetaan maltillisena ja kaukaa viisaana poliitikkona, jolla on hyvä kasvatus, mutta erikoiset elämäntavat. Hänen laaja kokemuksensa sekä sisä- että etenkin ulkopolitiikassa on eduksi vihreiden imagolle, joka kieltämättä on aika riitainen, ylimielinen ja täysin  irrallaan Punavuoren, Kallion ja Eiran ulkopuolisesta todellisuudesta Suomessa.

Toisin kuin Ville Niinistö ja Haavistolle pj-kisassa hävinnyt Alanko-Kahiluoto, Pekka on myös yhteistyökykyinen ihminen. Sellaiselle on kysyntää, kun/jos vihreät pääsevät hallitusneuvotteluihin ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen. Lähtivätpä neuvottelut oikeaan eli nykysuuntaan taikka vasempaan eli nykyopposition suuntaan, Pekka on luontevasti mukana. Toisin olisi Ville Niinistön tai Outi Alanko-Kahiluodon kanssa, sillä he molemmat ovat puhuneet itsensä selkeästi SDP:n vanaveteen. Heidän johtamanaan vihreät kyllä riemulla kelpaisivat demarijohtoiseen hallitukseen, mutteivät porvarihallitukseen.

Kokemus on politiikassa poikaa ja siltojen auki pitäminen viisautta. Vihreiden viitoittamalla tiellä myös muiden puolueiden kannattaisi nyt kääntää katseitaan entisten puheenjohtajien suuntaan. SDP:ltä löytyy kykyjä Pertti Paasiosta Paavo Lipposeen, kokoomukselta Ville Itälästä Ilkka Suomiseen ja keskustalta Matti Vanhasesta Mari Kiviniemeen. Ja muitakin on.

Wanhojen paluu voisi pelastaa myös soten, sillä politiikan veteraanit eivät suin surminkaan halunne aloittaa sitä koko revohkaa enää uudelleen. Näiden rinteiden, anderssonien ja kiurujen kanssa taas on vaarana, että he tekevät mitä vain saadakseen toki näkyvän mutta hyvinkin kyseenalaisen sote-kaatajan sulan hattuunsa.     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

" täysin irrallaan Punavuoren, Kallion ja Eiran ulkopuolisesta todellisuudesta Suomessa."

Itä-Helsingissä asuvalle Haavistolle köyhyys ja kurjuus ovat jokapäiväistä kauraa.

"erikoiset elämäntavat"

Käsittääkseni Haavisto asuu talossa ja käy kaupassakin ihan itse. Ajaako autolla, sitä en tiedä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Uraani halkeaa ja tuottaa myös Vihreille valkeaa ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vihreiden imago? Pikemminkin tyhmimpien änkyröiden ennakkoluulo.
Käytäntö: Vihreillä on 534 kunnanvaltuutettua 153 kunnassa, joissa asuu n. 90 % Suomen väestöstä. Savonlinnassakin on viisi valtuutettua, yksi heistä kansanedustaja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Vihreiden kannatus on menossa aivan samaan suuntaan kuin Touko Aallon koura tukholmalaisessa yökerhossa: Päin persettä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Yhä se kannatus vaan on sama kuin silloin, kun sitä viimeksi tosissaan mitattiin, eli kuntavaaleissa 20i7. Nelisen prosenttia enemmän kuin ek-vaaleissa 2015.

Ei tarvita kovin suuria arvaajan lahjoja, jos veikkaa sen lähtevän Haaviston valinnasta nousuun.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #6

#6: Aivan hyvin voi arvata myös niin, että vihreiden kannatuksen alamäki jatkuu.

Ylioppilas Haaviston tunnetuin saavutus lienee se, että hänen virhearviointiensa seurauksena suomalaiset maksavat nyt entistä enemmän sähkön kulutuksesta.
Tästä voit lukea lisää
http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211235...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #10

Olet avun ulottumattomissa, jos pidät Pauniota jotenkin luotettavana tietolähteenä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #13

#13: Ylioppilas Haavisto kyllä ihan itse mokaili ja teki virhearviot Caruna-kaupan valmistelussa, ei Pauniolla ollut mitään tekemistä asian kanssa. Vaan jos tosiasiat eivät kelpaa Paunion esittämänä, niin tässä on toinen kirjoitus samasta aiheesta.
https://www.jocka.fi/?p=4417

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihreät on kuin pingispallo porstuassa, sinkoilee minne sattuu. Rakastan ihmisiä, se tuhoaa maapallon dilemma. On vain "me" ja sitten on typerät vasemmistolaiset, keskustalaiset ja oikeistolaiset. Painovoimankin voi kumota, kun järjestelemme yhteiskunnasta sortavat rakenteet kiusaamasta meitä. Ruoka tulee kaupasta ja sähkö töpselistä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olen tässä miettinyt Haaviston valinnan jälkeen näitä puoluepuheenjohtajia yleisestikin. Haaviston on vihreiden poukkoilujen jälkeen järkevä valinta. Orpo on varmasti puolueensakin kannalta hyvä puheenjohtaja koska on vahvasti oikeistolaisen puolueen linjoilla. Keskustalla on selvästi vaikeuksia samaistua pääministeriin vaikka itse häntä vahvasti arvostan. Todella moni kokenut keskustalainen kansanedustaja jättää paikkansa. Tietenkin voi olla kyse pyrkimisistä muihin tehtäviin.

Andersson on kyllä kovasti vahva vasemmistojohtaja jota lakkotaustaisesta Rinteestä ei voi sanoa samaa. Perussuomalaisten Halla-aho on varapuheenjohtajansa kanssa keskittyneet pelkästään maahanmuuttoon, jossa puolueen alkuperäinen imago on täysin kärsinyt vaikka yksittäiset kansanedustajat ja jäsenet uskovat muutoksen olevan vain väliaikaista. Kristilliset ja RKP pysyvät marginaalipuolueina puheenjohtajistaan huolimatta johtuen tunteesta, että ovat liikaa "yhden" asian puolueita.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Haavisto ei ollut ministerinä tehtäviensä tasolla.
Lainataan hänen toiminnastaan tuon ajan lehtitietoja:
Caruna maksoi vuoden 2014 yli 50 miljoonan euron liikevoitostaan veroja Suomeen vain noin 800 000 euroa - muut rahat kulkeutuivat veroparatiisiyhtiölle.
- Kun yhtiöt voitot ovat varmoja, niin kyllä niistä pitäisi maksaa edes verot.
Tuolloinen pääministeri Jyrki Katainen (kok), joka puolusti Fortumin sähköverkkojen myyntiä, vakuutti eduskunnan kyselytunnilla 12. joulukuuta 2013, että perustettava uusi sähköverkkoyhtiö maksaa veronsa Suomeen.

Caruna-kauppaa ministerinä valmistellut Pekka Haavisto (vihr) sanoo, että hallituksen päätös perustui väärään arvioon sähkön hintakehityksestä.
Haavisto sanoo luulleensa pääministeri Jyrki Kataisen (kok) tavoin, että uusi sähköverkkoyhtiö maksaa veronsa Suomeen. Nyt on käynyt ilmi, että yritys minimoi verojen maksun kirjanpitojärjestelyillä, jotka eivät ole laittomia.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020321062773_...

Jostain syystä Vasemmistoliitto vastusti osakkeiden myyntiä Caruna-yhtiölle. Tuolle veroparatiisin hyödyntäjälle!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vihreät puolueena ovat urbaani sottapyttypuolue, jolta katosi viimeinenkin uskottavuus tämän puheenjohtajaepisodin jälkeen. Vihreät osaavat sotkea asiansa ja puhuvat toista näissä ympäristöasioissa, mitä teot osoittaa. Ihan täysi elitistipuolue ja menevät sieltä mistä aita on matalin.

Haavistossa on paljon hyvää, mutta kyllä nyt on niin, että se viehätysvoima, mikä hänessä vielä silloin oli, kun taisteli presidenttiydestä Sauli Niinistön kanssa kahdestaan, ei viime, vaan sitä edellisissä pressan vaaleissa, on taakse jäänyttä elämää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vanhentunut Pekka Haavisto menetti yli 700 000
ääntä vuoden 2018 presidentinvaaleissa verrattuna vuoden 2012 presidentinvaaleihin.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Vihreiden kompassineula pyörii edelleen - Haavisto ei magneettista pohjoista ja vakautta puolueeseen tuo.

Kyllä nyt olisi tarvittu valovoimaisempi tiimijohtaja ja persoona, joka itseään säästämättä asettuu pätkäpuheenjohtajaksi, mutta samalla ilmoittaa, että puolue tarvitsee "viherpesun" ja palaa lähemmäksi alkujuuriaan, luonnonsuojelua.

Ei vanhoja ja kauhtuneita konkareita, vaan kirkassilmäisiä tulevaisuudenuskoisia maailmanpelastajia vihreät tarvitsevat - kuten me kaikki - toivoa paremmasta.

Nuorille tulee antaa toivoa ja luoda positiivisia tulevaisuudenkuvia, eikä tarjoilla vain kauhuskenaarioita maailmanlopusta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Suomessa menestyvät vain laajaa kannatusta kokoavat yleispuolueet. Yksikään monomaaninen puolueyritelmä ei ole menestynyt, esimerkkejä löytyy kyllä.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Pieni tehtävä niille, jotka eivät tiedä mitä puolueen imago tarkoittaa:

Yhdistä seuraavat puolueet niitä lähinnä kuvaaviin asioihin a-g:

1. SDP
2. Kokoomus
3. Vihreät
4. Keskusta
5. KD
6. Perussuomalaiset
7. Vasemmistoliitto

a) Duunarit.
b) Rikkaat ensin!
c) Itseriittoiset suurkaupunkilaiset
d) Maakuntien Suomi
e) Perinteiset arvot
f) Maahanmuuttokriittisyys
g) Kaikkea vastaan

No, eihän se niin vaikeata ollut.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Maahanmuutto, siirtolaisuus, pakolaisuus, turvapaikkashoppaus alikehittyneistä maista, joissa ihmisten hiilijalanjälki on vain murto-osa kehittyneiden, teol-
listuneiden maiden ihmisten suuresta hiilijalanjäljestä on maapallon ilmaston
lämpenemisen kannalta katastrofaalinen yhtälö. Vihreät väittää olevansa ympä-
ristöpuolue mutta esim. Suomeen ja EU:n alueelle suuntautunut turvapaikkasirkus
on ollut heidän suuria lempilapsiaan, jopa niin, että rikollisten pakkopalau-
tuksiakin on pyritty sabotoimaan monella eri tavalla. Puhumattakaan kaikista
mahdollisista "ideoista", joilla turvapaikkashoppareiden elämän laatu ja
oikeudet toteutetaan kaiken maailman sopimuksiin ja artikloihin vedoten.

Tellus ja sen nopeasti huonontuva tila ei ole liikoja kiinnostanut cityvihreitä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset