Jarin Jorinat

Kaksi poliittista leiriä

Nyt, kun eduskuntavaaleihin on enää vuosi aikaa, vaaliastelmat alkavat selkiytyä. Näyttää syntyvän kaksi koalitiovaihtoehtoa, vihervasemmistolainen vaihtoehto ja porvarillinen vaihtoehto, jotka kilpailevata toisiaan vastaan lähes päinvastaisilla näkemyksillä. Silta nykyisten hallituspuolueiden ja vihervasemmiston välillä palaa jo. 

Sinisten surkean kannatuksen takia sen, keskustan ja kokoomuksen hallituskokoonpano ei jatka enää vuoden kuluttua tällaisenaan. Kokoomus ja kepu voivat toki jatkaa hallituksen ydinkaksikkona, mutta vaativat tuekseen KD:n ja RKP:n. Sinisiä - jos heitä on myös seuraavassa eduskunnassa - ei siis enää tarvita.  

Talouspolitiikka ja mm. sote- ja maakuntauudistus jatkuisivat porvarihallituksen myötä nykyisellään. Työllisyystilanne paranisi. Sosiaalietuuksien suurempi tarveharkinta jatkuisi. Juuri mikään ei muuttuisi kovin paljon parempaan taikka pahempaan suuntaan muilla kuin niillä, jotka haluaisivat elää mukavaa elämää pelkillä tuilla.

Toinen eli punavihreä hallituspohja (SDP + vihreät + vasemmistoliitto) olisi myös mahdollinen koalitiovaihtoehto, mutta muita puolueita tuo kokoonpano tuskin saa mukaansa; siksi paljon vihervasemmiston tavoitteet poikkevat kaikkien muiden tavoitteista.

Punavihreä vaihtoehto tarkoittaisi soteuudistuksen lopettamista ja paluuta sosialidemokraattiseen systeemin, jossa yrittäjyyttä mieluummin estetään kuin edistetään ja valtionvelkaa kasvatetaan Suomen tulevaisuuden kustannuksella ja SDP:n kannattajakunnan hyväksi. Talouskehitys kääntyisi taas laskuun, kun toivo elinkeinoelämän hellimästä paikallisesta sopimisesta ja muista uudistuksista hiipuisi. Työttömyys kasvaisi myös siksi, että siitä tulisi yhtä varteenotettava vaihtoehto kuin työssä käymisestäkin.

Vihervasemmistolainen hallitus olisi suosittu siksi, että kun kaikki etuudet maksatetaan tulevilla sukupolvilla, me itsekkyyden nykypolvi voisimme elää kuin siat pellossa.

Vaarana molemmissa päävaihtoehdoissa on, että paariapuolue perussuomalaiset pääsisi vaa'ankieliasemaan. Hallitukseenhan se ei pääse, tuskin haluaakaan, mutta jos sekä porvarienemmistö että punaviherenemmistö jäävät vain muutaman kansanedustajan varaan, persut 10-15 prosentillaan voivat asiasta riippuen liittoutua kumman tahansa poolin kanssa. Tukensa vastineeksi perussuomalaisille riittänee yksi ainoa asia: Suomen maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tukipolitiikasta ja verovarojen holtittomasta käytöstä päätellen meillä on jo vihervasemmistolainen hallitus.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Tämä "Porvarihallitus" on ollut todellinen pettymys aikaansaannoksissaan. Toki parempi kuin vasemmistovetoinen hallitus.
Persut vaa'ankielenä saataisiin edes jotain hyvää aikaiseksi jos tuo taakkamaahanmuutto saataisiin suitsittua.

Käyttäjän JarkkoPalmgren kuva
Jarkko Palmgren

Hyvää pohdintoa yllä kirjoituksissa.

Veikkaan , että Kokoomukselle käy sini-puna ja sateenkaari siihen ympärille.

-Kokoomus on ollut niin ryhditön puolue ( paitsi ehkä budjettiasioissa- mutta terästämisen varaa olisi silti) , Kokoomus on erit. nyt noissa maahanmuuttoasioissa ja ultraliberalistinen kaikenpuolin , että valta ja mustien Audien takapenkit kiinnostavat. Sopii viher-vasemmiston kanssa samaan porukkaan nykyjään .

Kepukin samoin , mutta SOTEn veikkaan kaatuvan ja ajavan Kepun ulos sivuraiteelle oppositioon , miettimään vähän Sipilän rajoittamattoman irakilaisjätkien maahan lappaamisia. ( asunnon tarjoaminen Al Jazeeran uutisoimana jne)

Molempien porvaripuolueiden ideologia perustuu ikuiseen Saksan nuolemiseen sekä EU- hurraajien sokeaan kannattamiseen.

Käyttäjän ErkkaRuotsalainen kuva
Erkka Ruotsalainen

Tunnetko montakin ihmistä jotka elää mukavaa elämää pelkillä tuilla? Tukien tarkoitus on tukea muttei kannustaa olemaan hakematta työtä. Tukien niukkuudesta päätellen tässä on onnistuttu täydellisesti. Jo 10€/tunti työstä jää nettotuloa tuplasti enemmän kuussa kuin tuet yhteensä. Aktiivimallin tilastojen perusteella 80000 henkeä ei saanut edes 3 päivän pätkätyötä tammi-maaliskuussa. Siihen joukkoon mahtunee myös työnvälttelijöitä,mutta sanoisin että heillä on vikaa korvienkin välissä. Montakohan pätkötyöläistä suomessa on? Puoli miljoonaa?

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Suomessa on liikaa työttömyyttä. Suomessa on liikaa työtä, joka ei suomalaisille kelpaa. Nämä kaksi ongelmaa pitää saada kohtaamaan niin, että ne poistavat toinen toisensa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset