Perussuomalaiset ja RKP – Suomen yksipuolisimmat puolueet

Perussuomalaisen puolueen suurin ongelma on sen liiallinen yksipuolisuus – tai oikeastaan voidaan puhua kaksipuolisuudesta: maahanmuuttoasiat ja EU-vastaisuus. Puolueella, joka hakee kaikille ongelmille syypäiksi joko maahanmuuton tai EU:n, ei ole uskottavuutta. 

Ei voi kieltää, etteikö iso määrä maahanmuuttajia – jotka eivät kotoudu – aiheuttaisi ongelmia, mutta maahanmuuttajien moittimisen sijasta tilanteesta pitäisi moittia suomalaisia päättäjiä. Pitää kysyä, miksi ongelmiin ei ole varauduttu, miksi maahanmuuttajat eivät työllisty, miksi paperittomien palautuksia ei hoideta, miksi maahanmuuttajien aiheuttamiin rikoksiin ei paneuduta.

Suomeen eri puolilta maailmaa tulleitten ihmisten niputtaminen yhdeksi ryhmäksi ei ole viisasta, sillä esimerkiksi Vietnamista tulleet maahanmuuttajat ovat siirtyneet työelämään paljon paremmin kuin vaikkapa Somaliasta tulleet. Pitäisi tutkia, miksi näin on. Onko kyse työnantajien ennakkoluuloista, ko. kansallisuuksien erilaisista työ- ja moraalikäsityksistä vai jostain ihan muusta? Tutkia, tunnustaa ja tehdä johtopäätökset.

Maahanmuutto Suomeen on ollut viime vuosina suurta, mutta jatkossa se kasvaa paljon lisää. Siihen pitää varautua, mutta kun mitään ei tehdä, tilanne tulee taas "yllätyksenä" kaikille. Perussuomalaiset, jotka tällaista varautumista vaativat, ovat oikeassa, mutta pilaavat asiansa syyllistämällä vääriä tahoja.

Toinen perussuomalaisten esillä pitämä paha on EU. Tässä he ovat oikeassa, jos niin halutaan nähdä – ja täysin väärässä, jos ihminen on EU-myönteinen. Se,  onko EU hyvä vai paha, on siis pelkkä mielipidejuttu, ja molemmille vaihtoehdoille löytyy perustelunsa. Oikeata vastausta ei ole – vaikka sekä kokoomus että perussuomalaiset niin väittävätkin.

Perussuomalaiset on Suomen kiistellyin puolue siksi, että se tuli tyhjästä ja vei ääniä oikeastaan kaikilta muilta. Siitä tuli siis kaikkien vastustaja, ja nyt, kun puolue on hajonnut ja alamäessä, ihmiset palailevat entisiin puoueisiinsa.

Näin ei tapahtuisi, jos perussuomalaiset olisi laajentanut agendoitaan myös sosiaali- ja terveyspolitiikkaan, koulutuspolitiikkaan ja ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Nyt sillä ei näissä suurissa aihealueissa ole minkäänlaista ohjelmaa – tai jos on, ei ainakaan omaa.  

RKP eli Suomen Ruotsalainen Kansanpuolue on toinen yksipuolinen puolue, mutta ihan eri tavalla. Sillä on kanta kaikkiin asioihin, mutta millään muulla ei lopulta ole väliä kuin ruotsin kielellä.

Maahanmuutto on ihan ok, jos muuttajat tulevat ruotsinkielisille alueille – ja kasvattavat samalla ruotsinkielisten määrää Suomessa.

EU on ok, jos ruotsinkielisten etuoikeuksiin ei puututa.

Sote on ok, jos ruotsinkielisten etuoikeuksiin ei puututa.

Suomen koululaitos on ok, jos pakkoruotsiin ei puututa.

Yliopistolaitos on ok, jos ruotsinkielisten opiskelijapaikkojen selkeään yliedustukseen ei puututa.

Jne.

Niin kauan, kun RKP ei ole hallituksessa, ruotsinkielisten etuoikeuksia muihin väestöryhmiin verrattuna voisi jonkin verran maltillistaa. Kun puolue taas palaa hallitusvastuuseen – jopa vaa'ankieliasemaan – ollaan taas samassa tilanteessa kuin vaikkapa peruskoulua synnytettäessä. Silloinhan ruotsi tuli ainoaksi kaikille oppilaille pakolliseksi vieraaksi kieleksi, sillä muutoin peruskoulu ei olisi syntynyt.

Tätä samaa taktiikkaa RKP on käyttänyt myös muulloin – ja saanut tälle vähemmistölle suhteettomat etuoikeudet lähes kaikille elämänaloille. Ei lainkaan huono suoritus 5 %:n kielivähemmistölle.

 

 

 

 

 

jrusanen
Savonlinna

tavallinen suomalainen metsien mies

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu