Seteliselkärankaiset

He eivät vain kannata vaan suorastaan vaativat vahvoja oluita maitokauppoihin. He eivät vain kannata vaan suorastaan vaativat yksityisille sote-firmoille laajaa pääsyä suomalaisen sairaan- ja terveydenhoidon pelikentille. Keitä ovat nämä he? 

Kun kaikki puolueettomat asiantuntijat ja terveysihmiset tunnustavat, että nykyistä vahvempien juomien tulo maitokauppoihin kiistatta lisää alkoholisairauksia ja sosiaalisia ongelmia, joidenkin kansanedustajien jopa vimmainen kansanterveyden vastainen toiminta pitää selittää jotenkin. 

Kun jokainen ymmärtää, että ns. laaja valinnanvapaus sote-asioissa tarkoittaa väistämättä sitä, että nykyinen yhteiskunnan tahdittama terveydenhoitojärjestelmä vaarantuu, joidenkin kansanedustajien suorastaan raivokkaat puheet valinnanvapauden maksimoinnin puolesta pitää selittää jotenkin.

On yleisessä tiedossa, että suomalaisen panimoteollisuuden suorittamassa lobbauksessa ei pikkurahasta ole ollut puutetta. Vielä vähemmän rahanpuutetta on terveysfirmoilla, joiden aggressiivinen lobbaus huutaa läsnäoloaan jo muuallakin kuin eduskunnassa.  

Vaikka kansanedustajien luulisi – tai ainakin toivoisi – olevan moraaliltaan meitä muita korkeammalla tasolla, viimeaikaiset näytöt puhuvat muuta. Tokihan kansanedustajilla on asuntovelkansa, ulkomaanmatkansa ja muut rahaa vievät harrastuksensa, joten pieni lisäraha ei liene heillekään pahitteeksi.

Ihan pienistä avustuksista kaikkein kärkkäimmille "vapaata alkoholipolitiikkaa" ja "laajaa sote-valinnanvapautta" suu vaahdossa vaativille kansanedustajille ei kuitenkaan liene kyse; niin uskomattoman selkeästi he toimeksiantajiaan peesaavat.

Voi olla, että joku uskoo kyseessä olevan jonkinlaisia ideologisia perusteita toimia jatkuvasti kansan etuja vastaan em. tavoilla, mutta itse en sellaiseen usko. Minusta kyse ei voi olla mistään muusta kuin suurista rahasummista ja vaalituista, joita lobbarit ovat helpoimmiksi katsomilleen tapauksille suunnanneet.

Tutkivaa journalismia ei nykyisin paljon harrasteta, mutta jos – tai kun – nuo "helpot kansanedustajat" joskus kuitenkin paljastuvat, Suomikin joutuu valitettavasti hyvästelemään vain vähän korruptoituneen maan maineensa. Ja ainoastaan siksi, että joidenkin kansanedustajien ahneus on ollut suurempi kuin heidän asemansa kansan edustajina vaatisi.

 

 

 

 

 

 

jrusanen
Savonlinna

tavallinen suomalainen metsien mies

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu